ضرورت بسیج تمام ظرفیت‌های کشور برای تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی

۲۷ مرداد ۱۴۰۳ | ۱۱:۲۲ کد : ۸۲۰۶۷ اخبار استان
تعداد بازدید:۱
ضرورت بسیج تمام ظرفیت‌های کشور برای تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی با تمرکز بر ارتقاء شاخص‌های اکولوژیکی، اقتصادی و اجتماعی برای ۱۰۴ حوزه آبخیز از جنگل های هیرکانی خبر داد.

 

نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: تهیه این طرح براساس بند "ف" ماده ۳۸ قانون برنامه توسعه ششم است، با توجه به اینکه اجرای طرح‌های قبلی و بهره برداری چوب از جنگل‌های هیرکانی از سال ۱۳۹۶ ممنوع شده است، طرح جایگزین تحت عنوان «طرح جامع مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی» در حال تهیه است.

وی به شرح برخی جزئیات این طرح اشاره و افزود: طرح دارای سه رکن اصلی اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی می باشد که در چهار فاز مقدماتی، مطالعاتی (نیمه تفصیلی و تفصیلی)، اجرایی و پایش تهیه می‌شود. تاکنون فاز مقدماتی طرح شامل مراحل تهیه دستورالعمل ها و شرح خدمات و همچنین فاز مطالعاتی نیمه تفصیلی آن تکمیل شده است.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بیان داشت: فاز نیمه تفصیلی حدود سه میلیون هکتار از مناطق هیرکانی براساس توان اکولوژیکی یکی از عرصه‌های پهنه بندی شده و کاربری عرصه‌ها مشخص شده است. مرحله مطالعه تفصیلی طرح نیز مرحله ورود کارشناسان به طرح است که برای مطالعات تفصیلی از تمام ظرفیت کشور از قبیل شرکت‌های مشاوره‌ای، دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی و توان ظرفیت کارشناسی سازمان استفاده خواهد شد.

شعبانیان با بیان اینکه برای کاربری‌های مختلف که براساس توان اکولوژیکی آنها مشخص شده‌اند، برنامه و طرح اجرایی تهیه می‌شود، گفت:طرح مختص ۴۵حوزه آبخیز در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تهیه خواهد شد. ، یکی از علل تأخیر در تهیه طرح مدیریت پایدار مسئله اعتباری و مالی است که این مشکل در دو سال اخیر تا اندازه‌ای مرتفع شده است.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تهیه و اجرای طرح‌های مدیریت پایدار در جنگل های هیرکانی را باعث ارتقاء شاخص‌های اکولوژیکی جنگلهای هیرکانی دانست و ادامه داد: این طرح همچنین باعث توانمندسازی مردم محلی خواهد شد و به ارتقای ارتباط بخش اجرا، تحقیقات و آموزش می‌انجامد.

شعبانیان با اشاره به اینکه در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور طوری برنامه ریزی شده که تا زمان تهیه و اجرای طرح‌های مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی، طرح‌های فنی حفاظتی به عنوان یک طرح میانبر تهیه شود، خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای حفاظت و مدیریت جنگل‌ها و حفظ سرمایه های موجود در جنگل از قبیل جاده‌های جنگل و غیره پیش بینی شده است البته کتابچه‌های طرح فنی حفاظتی در سال ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ تهیه شده است.

 

کلیدواژه‌ها: ضرورت بسیج تمام ظرفیت‌های کشور برای تهیه طرح مدیریت پایدار جنگل‌های هیرکانی


اخبار مرتبط


نظر شما :