بررسی چارچوب های پیشنهادی همایش مدیریت پایدار جنگل های زاگرس
همایش مدیریت پایدار جنگل های زاگرس پیش از ظهر امروز-شنبه- بیست و ششم آبان ماه با حضور تنی چند از مدیران و معاونین دفاتر فنی و دفاتر مستقل در شورای عالی جنگل و مرتع سازمان منابع طبیعی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر اشرفی پور در گزارشی اعلام کرد: جنگل های زاگرس امروزه با چالش های مختلفی از قبیل: تأمین چوب برای سوخت و چرای دام، آتش سوزی و آفات و بیماری های جنگلی مواجه است و توجه لازم به این اکوسیستم یکی از برنامه های ضروری سازمان است.
وی هدف از این نشست را استفاده از خرد جمعی در باره چگونگی برگزاری همایش مدیریریت پایدار جنگل های زاگرس که قرار است تیرماه سال آینده برگزار شود، برشمرد و افزود: حفظ و احیای اکوسیستم زاگرس امری مهم و ضروری است و سازمان منابع طبیعی در سطح ملی برای حفظ این بوم سازگان تا کنون سه نشست در دو مقطع زمانی با معاونین روسای جمهور برگزار کرده است و سند ملی زاگرس که توسط سازمان تهیه شده می تواند به عنوان نقشه راه این همایش مورد استفاده قرار گیرد.
اشرفی پور همچنین اضافه کرد: این همایش با 6 محور از قبیل: کارکرد تنوع زیستی، تغییرات اقلیمی، حریق جنگل ها، همکاری های بین المللی، جنگل داری اجتماعی و همچنین مسایل مربوط به سازو کارهای حقوقی و اجتماعی برگزار خواهد شد و در کنار سازمان منابع طبیعی، سازمان هایی مانند: حفاظت محیط زیست، سازمان مدیریت بحران، سازمان برنامه و بودجه، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، دانشگاه تهران و دانشگاه شهرکرد نقش و مشارکت دارند.
در این نشست مدیران و معاونین پیشنهادات و نظرات تکمیلی خود را جهت برگزاری همایش مدیریت پایدار جنگل های زاگرس ارائه کردند.
**مکث
جنگلهای زاگرس وسیعترین منطقه جنگلی کشور با 6 میلیون هکتار مساحت در سطحی معادل 30 میلیون هکتار پراکنده است و اراضی جنگلی 11 استان کشور را در بر دارد. حفظ آب وخاک، تولید اکسیژن و کاهش آلایندهها، تعدیل آبوهوا و تنوع زیستی از کارکردهای مهم جنگلهای زاگرس است.
متأسفانه باوجود فواید بیشماری که این جنگلهای ارزشمند برای مردمان زاگرس نشین و سایر مناطق کشور به ارمغان داشته است ، امروزه شاهد تخریب کمی و کیفی جنگلهای این ناحیه رویشی هستیم. شاید بتوان گفت که مهمترین دلیل تخریب جنگلهای این منطقه در سالهای اخیر تأمین چوب سوخت و چرای دام بوده است. بهطوریکه در منطقه زاگرس در یک دوره چرای سهماهه، دام موجود چهار برابر ظرفیت چرای منطقه است که این خود سبب افزایش تخریب و حذف گونههای ارزشمند و خوشخوراک میشود. از طرفی فشار ناشی از کمبود علوفه سبب هجوم دامها به داخل جنگل و درنهایت قطع سرشاخهها برای تأمین علوفه موردنیاز آنها بوده است. آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی نیز در این جنگلها متأسفانه درختان زیادی را در حوزه زاگرس به نابودی کشانده است.
ارسال به دوست