خسارت سالانه ۶۵۰ میلیون دلاری فرسایش بادی به کشور/ اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در ۷ هزار هکتار از کویر میقان

تاریخ انتشار : 1402/03/25 - ساعت انتشار: ٢٠:٠٥ - گروه خبری : اخبار استان

در حالی که به گفته مدیرکل امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، فرسایش بادی و گرد و غبار حاصل از آن سالانه ۶۵۰ میلیون دلار به کشورمان خسارت وارد می‌کند، نهال‌کاری و اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی می‌تواند ضمن تثبیت خاک، مانع فعال شدن کانون‌های جدید ریزگردها شود و میزان فرسایش بادی را در کانون‌های قدیمی کاهش دهد

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقل از ایلنا، صبح تا ظهر امروز با حضور جمعی از مقامات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و مدیران منابع طبیعی استان مرکزی و به مناسبت «روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی»، اصحاب رسانه از طرح‌های بیابان‌زدایی اجراشده در کویر میقان شامل کاشت نهال‌های بیابانی و گونه‌های گیاهی مقاوم به شوری و ایجاد بادشکن‌های غیرزنده با هدف تثبیت خاک و مقابله با فرسایش بادی و کانون‌های گرد و غبار بازدید کردند‌.

وحید جعفریان، مدیرکل امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: سالانه ۶۵۰ میلیون دلار در کشورمان خسارت مستقیم ناشی از فرسایش بادی به بخش‌های کشاورزی، صنعتی و راه‌ها وارد می‌شود و اگر عوامل تهدید مهاجرت‌های انسانی و ... را هم اضافه کنیم، این رقم بسیار فراتر خواهد رفت.

032

وی افزود: در حال حاضر حدود ۷ هزار هکتار نهال‌کاری و اجرای طرح‌های بیابان‌زدایی در کویر میقان انجام شده و گونه‌های مختلفی نظیر تاغ، آتریپلکس و قره‌داغ در بخش‌هایی از این دشت کاشته شده‌اند که تاثیر بسیار خوبی در کنترل ریزگردها و همچنین شن و ماسه‌های روان در این منطقه داشته و بر زندگی روستاهای همجوار و شهر اراک به لحاظ جلوگیری از گرد و غبار تاثیر مثبت گذاشته است.

فعالیت‌های ۳۰ ساله بیبابان‌زدایی در کویر میقان استان مرکزی

آتنا فرجی، رئیس اداره امور بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در حاشیه این بازدید گفت: کنترل شن و ماسه‌ها و مبارزه با بیابان‌زایی از ۳۰ سال پیش در کویر میقان شروع شده است و تا کنون ادامه دارد و طی سال‌ها فعالیت توانسته‌ایم با کشت گیاهان مقاوم به شوری، گونه‌های گیاهی بومی را که چندین سال بود از بین رفته بودند، دوباره به این منطقه برگردانیم.

وی افزود: در حال حاضر پوشش گیاهی در سطح ۷ هزار هکتار از کویر میقان انجام شده است و خود مردم نیز در بخشی از مناطق این کویر، کار کشاورزی و کشت گونه‌هایی نظیر گندم و جو را انجام می‌دهند.

03

گفتنی است، کویر میقان در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهرستان اراک واقع شده است و ‌۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که در سه دهه گذشته در ۷ هزار هکتار از آن، اقداماتی نظیر کاشت درختچه‌ها و گونه‌های گیاهی بیابانی و مقاوم به شوری و ایجاد بادشکن‌های غیرزنده انجام شده و این اقدامات تا حدی توانسته است موجب کاهش میزان وقوع ریزگردها در استان مرکزی شود‌.

لازم به ذکر است که ۲۷ خردادماه، «روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی» است که شعار این روز توسط کنوانسیون بیابان‌زدایی سازمان ملل متحد، «نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین» تعیین شده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج