کاشت بیش از ۱۰۰ نهال در منطقه آبخیزداری روستای گلچشمه محلات
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات گفت: در راستای طرح مقابله با بیابانزایی در منطقه روستای گلچشمه بیش از ۱۰۰ نهال بادامک در این منطقه کشت شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقل از ایسنا صدرا کریمی روز گذشته، ۱۷ اسفندماه همزمان با کاشت نهال در طرح آبخیزداری و مقابله با بیابانزایی روستای گلچشمه اظهار کرد: در راستای اقدامات حفاظتی، ترویجی و احیای منابع طبیعی، این اداره در طول سال اقدامات مختلفی را برای احیا و بازسازی منابع طبیعی انجام میدهد.
وی افزود: همزمان با هفته منابع طبیعی و در راستای پویش کاشت یک میلیارد درخت، پروژه نهالکاری با هدف حفاظت از خاک، توسعه و احیای پوشش گیاهی منطقه با مشارکت گروههای کوهنوردی شهر نیمور و با استفاده از بادامک که گونه بومی منطقه و سازگار با شرایط آب و هوایی است، در منطقهای به مساحت حدود یک هکتار صورت میگیرد.
وحیده محمدی، کارشناس جنگل و مرتع اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات نیز گفت: این منطقه در محدوده طرح بیابان زدایی گلچشمه قرار دارد. در این محدوده از سال ۹۹ منطقهای در حدود ۸۰۰ هکتار تحت پروژههای احیایی و اصلاحی در اراضی بیابانی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تاکنون سه پروژه مختلف در این محدوده انجام شده است؛ یکی از این پروژهها کنترل محدوده روانآب در منطقهای به مساحت ۶۰ هکتار است که به این منظور، چالههای فلسی برای کنترل و ذخیره آب ناشی از بارندگی ایجاد شده است.
وی افزود: این چالهها در بارندگی سیلآسای مردادماه سال جاری، نقش بسیار موثری در کنترل جریان سیل در این منطقه داشتند و به تله افتادن آب حاصل از بارندگی در این چالهها، موجب تغذیه سفرههای آب زیرزمینی در این منطقه شد. در این طرح، در هر هکتار ۲۲۴ چاله ایجاد میشود.
محمدی تصریح کرد: اسفند ماه سال گذشته نیز با مشارکت جمعی از مردم در مجاورت همین منطقه، نهالکاری با استفاده از چاله فلسی صورت گرفت که به عنوان آبخیزهای کوچک در نظر گرفته میشود که با جذب روانآبهای ناشی از بارندگیهای شدید، موجب نفوذ آب حاصل از بارندگیها به سفرههای زیرزمینی میشود و با کاشت گونههای بیابانی، پروژه نهالکاری به پروژه ایجاد چالهها اضافه شد.
ارسال به دوست