وجود ۳۴ کانون بحرانی فرسایش بادی در سیستان و بلوچستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان از وجود 34 کانون بحرانی فرسایس بادی در این استان عنوان کرد و از توسعه طرحهای بیابانزدایی در منطقه خبر داد .
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- عبدالله بامریافزود: سرانه بیابان در کشور ۰.۵هکتار هست که این سرانه در استان سیستان و بلوچستان ۱.۸هکتار است.
وی افزود: در کشور ۳۴میلیون هکتار بیابان داریم که ۱۶درصد کل کشور را در برگرفته، این میزان در سیستان و بلوچستان ۴.۶ میلیون هکتار و شامل ۲۵ درصد مساحت کل استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: سطح کل مناطق تحت فرسایش بادی در استان چهار میلیون و ۵۷۱هزار و ۵۸۶هکتار است.
بامری گفت: تعداد کانونهای بحرانی در استان سیستان و بلوچستان ۳۴کانون و تعداد شهرستانهای بیابانی ۱۹شهرستان است.
بامری با بیان اینکه بیابانزایی یا بیابانی شدن پدیدهای است که در اثر عملکرد نادرست انسان در طبیعت پدید میآید، اضافه کرد: بیابانزایی یکی از شیوههای تخریب خاک در مناطق خشک، نیمهخشک و کم رطوبت است که بر اثر عوامل مختلف از جمله تغییر آبوهوا و فعالیتهای انسانی به وجود می اید.
وی خاطرنشان کرد: شخم اراضی در جهت شیب، بهرهبرداری نادرست از زمینهای کشاورزی، استفاده افراطی از کود و سموم شیمایی، چرای مفرط و بیش از ظرفیت از مراتع، بهره برداری های بی رویه از جنگل ها و جنگل تراشی، بهره برداری بی رویه از سفرههای آب زیرزمینی که منجر به شوری آب و در نهایت شوری خاک شده و تبدیل نابخردانه اراضی منابع ملی به کشاورزی ویلاسازی از جمله اعمالی است که منجر به بیابانزایی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان تاکید کرد: کاشت درختان و گیاهان مقاوم و متناسب با مناطق خشک همچون گیاهان شوره زی، پخش سیلاب و پخش آب، تعادل دام و مراتع برای حفاظت از پوشش گیاهی موجود، بهرهگیری از روشهای کارا در انباشتن آب باران و احیا شورهزارها از جمله راهکارهای مقابله با بیابان زایی است.
وی تاکیدکرد: نهالکاری در سطح ۷۵هزار و ۳۲۳هکتار، بذرپاشی و بذرکاری در سطح ۲۰۸هزار و ۲۷هکتار، مالچ پاشی در سطح ۳۸هزار و ۶۵۴هکتار، مراقبت و آبیاری در سطح ۸۹هزار و ۲۶۰هکتار، بادشکن غیرزنده در سطح هزار و ۴۱۱کیلومتر، بادشکن حاشیه مزارع در سطح سه هزار و ۹۶۴کیلومتر از جمله اقدامات برای بیابانزدایی در سال گذشته در استان بوده است.
بامری ادامه داد: تولید ۱۳هزار و ۱۴۲اصله نهال گلدانی، تولید ۸۹هزار و ۸۸هزار اصله نهال ریشهای و مدیریت هرز آب سه میلیون و ۴۴۰هزار و ۸۶۹مترمکعب هرز آب را از جمله اقدامات این اداره کل در خصوص بیابانزدایی عنوان کرد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |