ضرورت ثبت نام دامداران و مرتعداران در سامانه سمطا

تاریخ انتشار : 1403/11/15 - ساعت انتشار: ١٣:٠١ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی کشوراعلام کرد: تمامی دامداران و مرتعداران دارای پروانه چرای دام باید در سامانه سمطا ثبت نام کنند و خارج از این سامانه هیچ خدماتی جهت پروانه چرای دام و پروانه بهره برداری از گیاهان دارویی ارائه نمی شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر حسن وحید روز یکشنبه در جلسه تبیین سیاست های معاونت آبخیزداری، مراتع و امور بیابان گفت: مراتع با وسعت 84 میلیون هکتار حدود 55 درصد از سطح کشور را تشکیل می دهد و عدم توجه به مراتع می تواند اثرات تخریبی زیادی را بر سرزمین به همراه داشته باشد.
وحید اضافه کرد: موضوع آموزش بهره برداران و جوامع محلی امر بسیار مهمی است که از سوی اداره ترویج و آموزش استان ها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی میزان اعتبارات تخصیص یافته به احیا و اصلاح مراتع کشور را بسیار ناچیز خواند و یاد آور شد: انجمن های صنفی مرتعداران و اتحادیه ها و تعاونی های مرتعداری در صدور پروانه چرا و مدیریت و بهره برداری از گیاهان دارویی از ظرفیت بسیار بالایی برخوردارند و می توانند در مدیریت مراتع نقش آفرینی کنند.
وحید از وجود 700 هکتار ایستگاه تولید بذر در 21 استان  کشور خبر داد و یاد آور شد: میزان بذری که از این ایستگاهها تولید می شود بسیار اندک است و ادارات کل منابع طبیعی استان ها باید نسبت به فعال سازی ایستگاههای تولید بذر اقدام لازم را انجام دهند.
معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان منابع طبیعی در ادامه مراتع را یکی از غنی‌ترین و مهم‌ترین منابع کشور و بستر‌های اصلی در توسعه پایدار برشمرد و تصریح کرد: مرتع صرفاً محل تولید علوفه نیست بلکه  دارای مجموعه‌ای از کارکردها نظیر تأمین علوفه مورد نیاز دام، تولید گیاهان خوراکی، دارویی و صنعتی، فعالیت‌های تفریحی و تفرجی و غیره است؛ بنابراین لزوم حفظ و حراست از آن دوچندان به نظر می‌رسد.
وحید یکی از مهم‌ترین اقدامات سازمان منابع طبیعی را اجرای طرح‌های مرتع‌داری  تلفیقی و چند منظوره برشمرد و افزود: در این طرح تمامی برنامه ها و فعالیت‌های مربوط به حفظ، احیا، اصلاح، توسعه و بهره‌برداری بهینه از مراتع در قالب برنامه زمانی و مکانی معین و نیز پیش‌بینی حجم عملیات و برآورد هزینه و درآمد، تهیه و پس از تأیید سازمان به تصویب و در نهایت به مجریان طرح مرتع‌داری واگذار می‌شود.
 وی در ادامه رفع تداخلات و وجود اختلافات مرزی بین دو استان را معضلی اساسی برشمرد که موجب تعارضات اجتماعی شده است و منابع طبیعی باید این چالش ها را برطرف نموده تا دامداران و بهره برداران به حقوق خود دست پیدا کنند.
این مسئول آبخیزداری سازمان منابع طبیعی سر انجام  مساحت مراتع درجه 3 کشور را 56 میلیون هکتار نامبرد و خاطر نشان کرد که بخش قابل توجه ای از کانون های بحرانی بیابان زا در عرصه های مرتعی درجه 3 واقع شده  و اگر به این چالش رسیدگی نشود قطعاً این بخش از عرصه های مرتعی به کانون های بیابانی تبدیل خواهد شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج