توسط محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان
معرفی رقم جدیدی از کاشت درخت صنوبر

تاریخ انتشار : 1403/08/10 - ساعت انتشار: ٠٨:٣٤ - گروه خبری : اخبار استان

محققان مرکز تحقیقات کشاورزی استان موفق به معرفی رقم جدیدی از کاشت درخت صنوبر شدند که علاوه بر افزایش عملکرد بالا، کاهش مصرف آب را در پی دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما رئیس مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی استان و محقق این طرح گفت: رقم معرفی شده، رقم سالاری است و این طرح تحقیقاتی در حال اجراست.
گودرزی با اشاره به اینکه رقم جدید حدود سه برابر ارقام بومی عملکرد دارد، افزود: توانستیم عملکرد را ۳۰ درصد افزایش دهیم و با اجرای سامانه ‎های جدید آبیاری میزان مصرف آب نیز حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.
او گفت: به طور متوسط مصرف آب در صنوبرکاری حدود ۱۸ هزار مترمکعب است که با اجرای سامانه‎ های جدید این میزان به حدود ۹ هزار و ۲۰۰ مترمکعب در هکتار در سال رسیده است.
رئیس مرکز تحقیقات، کشاورزی و منابع طبیعی استان ادامه داد: یکی از دلایلی که کشاورزان کمتر به زراعت درخت صنوبر رغبت دارند، بازدهی طولانی مدت است که با کشت تلفیقی صنوبر با محصولات زراعی از جمله جو، یونجه و سیر در چهار تا پنج سال اولیه کشت می‌توانند در اِمرار معاش و درآمد به کشاورز کمک کنند.
گودرزی گفت: سن بهره برداری صنوبر بستگی به نوع مصرفی آن دارد و چوب آن در صنایع مختلف از جمله کاغذسازی، مبلمان سازی، صنایع ساختمانی و تولید کبریت کاربرد دارد ولی عمده‌ترین سن بهره برداری درخت صنوبر بین ۸ تا ۱۲ سال است.
عضو هیئت علمی و رئیس بخش تحقیقات منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی استان هم گفت: این بخش یکی از بخش‌های مرکز تحقیقات است که از سال ۷۲ شروع به کار تحقیقاتی در گرایش‌های مختلف از جمله بیابان زدایی، مرتعداری، جنگلداری و گیاهان دارویی در زمینه آویشن، گل گاوزبان و گل محمدی کرده است.
گودرزی با اشاره به اینکه اکنون حدود ۱۰ طرح تحقیقاتی در بخش منابع طبیعی در دست اجراست، افزود: اجرای بیش از ۱۰۰ طرح تحقیقاتی در گرایش‌های مختلف به اتمام رسیده که مهم‌ترین دستاورد این بخش به حساب می‌آید.
او گفت: زراعت رقم جدید صنوبر چه به صورت استفاده از بادشکن و چه در زراعت چوب موجب درآمدزایی برای کشاورزان می‌شود.
صنوبر از گونه‌های بومی و سریع الرشد است که به مراقبت کمی احتیاج دارد و درآمدزایی برای کشاورزان را در پی خواهد داشت.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج