پارک آبخیز گردو؛ بستر بسیار خوب گردشگری و تفریحی در اراک

تاریخ انتشار : 1403/07/05 - ساعت انتشار: ١٦:١٠ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: پارک آبخیز گردو به عنوان برند مطرح کشور شناخته شده و اکثر استان‌ها از این پارک بازدید می‌کنند تا بتوانند نمونه آن را در استان‌ خود اجرا کنند.

به گزارش روابط عمومی ادراه کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، رضا عظیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به توسعه پارک آبخیز گردو اراک، اظهار کرد: پارک آبخیز گردو یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر اراک و از مکان‌های پرطرفدار ساکنان این شهر به ویژه در روزهای تعطیل به شمار می‌رود که زیرساخت‌های لازم برای بهره‌مندی مناسب‌تر از این مکان برای عموم مردم فراهم شده است.

وی افزود: مهم‌ترین کارکردهای پارک آبخیز گردو اراک به عنوان نخستین پارک آبخیزداری کشور، ویژگی گردشگری و تفرجگاهی، کنترل و مدیریت روان آب‌های فصلی، کاهش فرسایش خاک و رسوب و کمک به تغذیه سفره آب زیرزمینی پایین دست می‌باشد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از صرف اعتباری بالغ بر 46 میلیارد تومان در پارک آبخیز گردو خبر داد و افزود: تاکنون 16 مورد بند سنگ و ملات، حدود 200 مورد عملیات گابیون بندی، 25 هکتار عملیات نهال کاری، حدود 60 مورد عملیات خشکه چینی، احداث 11 مورد آلاچیق، حدود 3 کیلیومتر جاده سازی در دو لاین مختلف برای پیاده رو و جاده سبز در دره گردو اجرا شده است.

معجزۀ آبخیزداری , پارک , گردشگری ,

عظیمی به کاشت حدود 55 هزار اصله نهال در سه سال گذشته در پارک آبخیز گردو اشاره کرد و گفت: مراقبت، نگهداری، واکاری، کوددهی نهال‌های کاشته شده در دستور کار قرار دارد، در این راستا یک مخزن 6 هزار متر مکعبی به منظور آبیاری نهال‌های پایین دست پارک احداث شده که آبیاری درختان به صورت مکانیزه و نیروی سقلی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه توسعه پوشش گیاهی و نهال کاری در منطقه گردو دنبال می‌شود، ادامه داد: تنوعی از انواع و اقسام گیاهان مختلف مانند اقاقیا، زبان گنجشک، بلوط، افرار، سنجد، بادام، گل محمدی، زرشک وحشی و ارغوان کاشته شده که اگر سبز شود و مردم از آن به خوبی مراقبت کنند نمای زیبایی به منطقه گردو به ویژه در سه ماه نخست سال می‌بخشد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی عنوان کرد: پارک آبخیز گردو یکی از بسترهای بسیار خوب گردشگری و تفریحی در استان مرکزی و کلانشهر اراک به شمار می‌رود بنابراین از مردم تقاضا می‌شود از روشن کردن آتش، بریدن و قطع درختان و ریختن زباله در این منطقه جدا خودداری کنند چرا  که وضعیت بحرانی ایجاد می‌کند.

معجزۀ آبخیزداری , پارک , گردشگری ,

عظیمی سرقت آهن‌های آلاچیق‌ها، قطع درختان، شکستن رایزهای آبیاری را از جمله مشکلات پارک آبخیز گردو دانست و گفت: توصیه می‌شود افراد از ورود هر گونه وسیله نقلیه موتور و ماشین به این منطقه بپرهیزند و از نیروی انتظامی تقاضا می‌شود با این موضوع به جد برخورد کنند چرا که آرامش منطقه و اکوسیستم منطقه را برهم می‌زنند.

وی با بیان اینکه پارک آبخیز گردو به عنوان برند کشور شناخته شده و اکثر استان‌ها از این پارک بازدید می‌کنند تا بتوانند نمونه آن را در استان‌ خود اجرا کنند، خاطرنشان کرد: برگشت تعدادی از کونه های جانوری در منطقه ، موجب افزایش تنوع زیستی منطقه شده است، زمانی که موجودات احساس کنند در منطقه آرامش وجود دارد به حیات خود در منطقه ادامه می‌دهند و این امر سبب توسعه حیات وحش منطقه می‌شود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج