دوره آموزشی احیاء و توسعه رویش گاههای گیاهان دارویی در روستای چنار برگزار شد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه گفت: در این دوره آموزشی که با حضور مجریان طرح مرتعداری و بهره برداران صورت گرفت ، ظرفیت های موجود در مراتع و ایجاد اشتغال برای دامداران تشرح گردید.
به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه، رسول کمرهای افزود: گیاه دارویی به گیاهی گفته میشود که در یک یا چند اندام خود حاوی مواد مؤثره بوده و کاشت، داشت و برداشت آنها صرفاً به منظور استفاده از این مواد انجام می گیرد که در درمان بیماریها و یا در پیشگیری از بروز آن مورد استفاده قرار می گیرد که اکثر این گیاهان در سه گروه عطری، ادویه ای و طبی قرار می گیرند.
کمرهای ادامه داد: توسعه رویش گاههای گیاهان دارویی در قالب طرحهای مرتعداری چند منظوره با استفاده از روشهای بیولوژیک و بیومکانیک و پرهیز از هرگونه کشت و تغییر کاربری در مراتع مد نظر است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه عنوان کرد: برداشت گیاهان دارویی به طور سنتی و غیراصولی از گذشته تاکنون توسط افراد صورت می گرفت که این کار موجب تخریب رویش گاههای این گیاهان شده و برخی مواقع موجب در معرض انقراض قرار گرفتن آنها می شود.
وی بیان داشت: براساس حقوق جوامع محلی و بهرهبرداران عرفی، توانمندسازی آنان در برداشت و جمعآوری اصولی گیاهان دارویی، ایجاد زمینههای مشارکت مجریان و بهرهبرداران عرصههای منابع طبیعی دارای گیاهان دارویی، صنعتی و خوراکی از برنامههای مهم به شمار میرود.
ارسال به دوست