برگزاری دوره آموزشی امر به معروف و نهی از منکر در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی
رئیس اداره آموزش ،ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: دوره آموزشی امر به معروف و نهی از منکر برای کارکنان اداره کل و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک به مناسبت دهه اول ماه محرم و هفته امر به معروف و نهی از منکر برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، مریم غفوری فرد افزود:این دوره آموزشی با حضور مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در اداره کل ، معاونین ، روسای ادارات ستادی و کارشناسان اداره کل و رئیس و کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک در سالن جلسات اداره کل برگزار گردید و حجت الاسلام و المسلمین عیدی از کارشناسان ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان استاد این نشست آموزشی بودند.
غفوری فرد بیان داشت : آگاهی، آموزش کارکنان و تأکید به آنان در جهت مسئولیتپذیری، رعایت اخلاق اداری، حضور بهموقع در محل کار، خوشرویی و صبر، تسریع و تسهیل در انجام امور مردم و غیره از جمله مصادیق امربهمعروف و نهیازمنکر در ادارات است.
حجتالاسلام والمسلمین عینی کارشناس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی در این نشست گفت : امر به معروف یعنی خیرخواهی و انسان دوستی و بدون آموزش صحیح، کامل و فراگیر هرگز این مهم در جامعه نهادینه نمیشود و نیاز به آموزش گسترده وجود دارد.
وی ادامه داد: امربهمعروف و نهیازمنکر از جمله فرائضی است که در منابع دینی بسیار مورد تأکید قرار گرفته، بهطوریکه جهاد در راه خدا در برابر این امر بهمثابه قطرهای در برابر دریا تشبیه شده است.
ایشان خاطر نشان کرد: اجرای صحیح این فریضه دینی موجب ایجاد نظم و نهادینهشدن فرهنگ کار در ادارات شده که باهدف حفظ شئونات اسلامی، زدودن منکرات، شناسایی و ترویج معروفات انجام میشود.
حجتالاسلام والمسلمین عینی افزود: چیزی که فطرت پاک و عقل سلیم انسان میپسندد، معروف است و آن چیزی که در نظر ما ناشناخته و بیگانهاست منکر است، یک معنای امر، دستور دادن است اما همیشه امر به معروف دستور دادن و تحکم نیست گاهی خواهش کردن، خواستن و دعوت کردن است، نهی از منکر به معنای بازداشتن است اما همیشه حالت تحکم ندارد بلکه در خواست بر این است که این کار انجام نشود.
وی ادامه داد: تمام روشهای معقول و منطقی که انسان را به هدف برساند امر به معروف و هر چیزی که به ضرر مردم باشد نهی از منکر است، لذا باید در جامعه چیزی که مورد پسند آحاد مردم و به نفع جامعه است را برای همه مردم بازگو کنیم.
مسئول در ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی بیان کرد: در اسلام یک اصل وجود دارد که میگوید آنچه که از خوبیها مورد پسند مردم و به نفع مردم و آحاد جامعه است را باید به وجود بیاوریم و احیا کنیم و این امر به معروف است و آنچه از بدیها، ناپسندیها و زشتیها که به ضرر مردم و جامعه است را عاری بداریم و دست به دست هم دهیم تا در جامعه وجود نباشد و از جامعه رخت بربندند؛ که اصل امر به معروف با این تعاریف محقق میشود.
وی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر وظایف متعددی را در بر دارد، امر به معروف و نهی از منکر یک مسئله جهانی است و شاید نامش متفاوت است و در دیگر کشورها به عنوان مسئولیت پذیری اجتماعی دنبال میشود. بدون گسترش روحیه مسئولیتپذیری اجتماعی و امر به معروف و نهی از منکر هیچ حکومتی نمیتواند آسیبهای اجتماعی را کاهش دهد.
ارسال به دوست