لزوم عمومی شدن مهار آتش سوزی عرصه های طبیعی/حفاظت از منابع طبیعی عزم جدی و همدلانه می طلبد

تاریخ انتشار : 1403/03/20 - ساعت انتشار: ١٤:١٥ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: آتش‌سوزی یکی از عوامل اصلی اختلال و تغییر در اکوسیستم‌های طبیعی است و هر ساله با گرم‌شدن هوا در اواخر بهار و تابستان بیم آن می‌رود که هر لحظه بنا به دلایل مختلف مانند وزش بادهای گرم، افزایش دما و عوامل انسانی آتش از میان مراتع و جنگل‌ها به عنوان بخشی ارزشمند از منابع طبیعی زبانه بکشد که در این میان در این میان افزایش آموزش و آگاهی بخشی مردم به خصوص جوامع محلی و روستائیان در حفظ و حراست از منابع طبیعی و پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی؛ عبدالحسین محمدی در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استانداری مرکزی دستورالعمل پیشگیری و اطفای حریق و شرح وظایف کمیته ها و دستگاههای اجرایی مشارکت کننده در امر پیشگیری و اطفای حریق در اراضی ملی ،مرتعی و جنگلی استان را تشریح کردند.

وی در این نشست با اشاره به تعیین مناطق بحرانی آتش سوزی در استان بیشترین حریق صورت گرفته در اراضی ملی استان را در سال ۱۳۸۹ و کمترین آن را در سال ۱۴۰۰ عنوان کردند.

محمدی با اشاره به اینکه همکاری مردم و دستگاه های دولتی در این خصوص اهمیت بالایی دارد افزود: اطفای حریق نیازمند تجهیز دهیاری ها می باشد که در وقوع حریق در کمترین زمان ممکن بتوانند تا رسیدن گروه های اطفای حریق نسبت به اطفای به موقع و اثر گذار از گسترش حریق و ایجاد خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کنند.

وی تاکید کرد: آتش‌سوزی یکی از حوادث غیرمترقبه است و براساس تبصره ذیل ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور در زمان آتش‌سوزی کلیه دستگاه‌های دولتی اعم از کشوری و لشکری موظف به همکاری در بحث اطفا حریق هستند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با بیان اینکه 25 دستگاه دمنده  اطفای حریق در اختیار یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قرار دارد، گفت: این دستگاه وزن سبک و قابلیت حمل در عرصه های صعب العبور را داشته و قیمت مناسبی دارد که در صورت تهیه توسط  ادارات و دهیاری ها می توان با تجهیزات مناسب در کمترین زمان  اقدام به اطفای حریق کرد. 

دکتر مخلص الائمه استاندار مرکزی نیز در پایان با اشاره به مصوبات این نشست بیان کرد: شهرداری ها و دهیاری ها که در مناطق بحرانی حریق منابع طبیعی هستند اقدام به خرید تجهیزات و دمنده ی اطفای حریق  با هماهنگی دفاتر امور شهری و روستایی جهت پیشگیری و مقابله با اطفای حریق نمایند.

وی تاکید کرد: همچنین فرمانداری‌ها باید مانورهای لحظه صفر در شهرستان جهت اطفای حریق در مراتع و جنگلها و اراضی کشاورزی استان برگزار نمایند و آموزش های لازم در حوزه اطفای حریق ارائه شود، با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی و نیز آموزش باید از بروز این حوادث که ثروت های خدادادی را نابود می کند جلوگیری کرد.

نشست ستاد پیشگیری ،هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استانداری مرکزی با موضوع پیشگیری و اطفای حریق در جنگلها و مراتع با حضور استاندار،معاونین سیاسی امنیتی و هماهنگی امور عمرانی ،مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری، تعدادی از مدیران کل و مسئولین استانی و فرمانداران به صورت ویدئو کنفرانسی در سالن جلسات استانداری مرکزی برگزار شد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج