زرندیه و ساوه بیشترین مساحت بیابانی استان مرکزی را دارند
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با بیان اینکه در استان ۷ شهرستان بیابانی است، گفت: زرندیه و ساوه بیشترین مساحت بیابانی استان مرکزی را دارند.
تصادی برای حمایت از این طرح بسیار کمرنگ بوده است، طرح مردمی دو رکن فنی و اجرایی دارد، اجرایی شامل مردم و بنگاههای اقتصادی است که در این زمینه مشکل داریم.
وی ادامه داد: درخت و جنگل ویترین منابع طبیعی است، از آنجایی که در استان با بحث آلودگی هوای ناشی از مازوت مواجه هستیم، تنها راه آسان و ارزان در راستای کاهش آلودگی هوا نیز درخت کاری است. فرسایش خاک در ایران سالانه 2 برابر میانگین جهانی است که در استان مرکزی متاسفانه 15 تن هکتار سالانه فرسایش خاک وجود دارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: نهالستان دولتی شهید رجایی اراک با وسعت 28 میلیون هکتار و نهالستانهای خصوصی در شهرستانهای زندیه، خمین و محلات است. از 4 میلیون اصله نهال تولید شده نیز کمترین اعتباری برای این موضوع تخصیص پیدا نکرده و حدود 760 هزار اصله نهال در نهالستانهای خصوصی و مابقی در نهالستانهای دولتی تولید شده است، نهالهای سرو خمرهای ، بادام کوهی، بادام، ارغوان، زبان گنجشک، سنجد و توت و طاق تولید شده است وبه شکل رایگان در اختیار مردم قرار داده میشود.
دودانی بیان کرد: در راستای اجرای طرح ملی و مردمی کاشت 23 تفاهمنامه در سطح استان منعقد شده است، 5 اجلاسیه علمی در سطح استان و 102 پویش در استان نیز برگزار شده است، تاکنون تعداد نهال دراستان حدود 166 هزار و 450 اصله نهال در مساحت 423 هکتار تولید شده است و حدود 718 هزار و 668 عدد چاله در سطح استان به مساحت 695 هکتار بوته کاری انجام شده است.
وی با اشاره به وضعیت مراتع استان مرکزی تصریح کرد: حدود 1.6 میلیون هکتار مرتع داریم و یک هزار و 91 سامان علفی داریم و 529 هزار و 937 راس دام است، تعداد پروانههای صادره چرای دام نیز 4 هزار و 870 فقره و 443 طرح مرتع داری اجرا شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی عنوان کرد: پیامد بیابانزایی نیز کاهش تولید، کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش زیرگردها و کاهش تولید است، 22 استان کشور بیابانی است و در استان مرکزی 7 شهرستان بیابانی است که بیشترین مساحت در شهرستان زرندیه و ساوه است، 50 هکتار وسعت کویر میقان است که طرحهایی چون احداث بادشکن در این منطقه در حال اجرا است، ماسههای روان، کاهش فرسایش خاک، پایداری اکوسیستم و توجه به مباحث گردشگری از جمله اقدامات انجام شده در کویر میقان است.
دودانی اضافه کرد: در بحث گیاهان دارویی یک هزار هکتار برداشت داشتیم، که 8600 گونه گیاهی و 1200 گونه در استان وجود دارد که 144 گونه دارویی است.
3هزار و 543 پلاک ثبتی به مساحت دو میلیون هکتار سند کاداستر در استان مرکزی صادر شد
حامد بهرامی، معاون حفاظت امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اظهار داشت: منابع طبیعی به عنوان بستر حیات و توسعه است و اصلی ترین وظیفه منابع طبیعی حفظ و حراست از اراضی ملی است، 3هزار و 543 پلاک ثبتی به مساحت دو میلیون هکتار سند کاداستر در استان مرکزی صادر شد که این امر در زمین خواری ، اختصاص اراضی به پروژههای مسکن و کشاورزی و غیره جلوگیری میکند.
وی افزود: امسال 423 پلاک ثبتی رفع اختلاف با کشاورزان انجام شده است که مجموعا 821 پلاک ثبتی به مساحت 888 هزار هکتار رفع تداخلات انجام شده است که مساحت 101 هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی کسر و به اراضی کشاورزی استان مرکزی اضافه شده است.
معاون حفاظت امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: تاکنون به 2هزار و 166 پرونده اشخاص رسیدگی شده است و کمیسیون رفع تداخلات نیز در حال تعیین تکلیف نهایی است، همچنین در پاسخگویی به استعلامات تاکنون 10 هزار و 571 استعلام پاسخ داده شده است و مدت زمان پاسخگویی بسیار کاهش پیدا کرده است به طوری که از 43 روز زمان پاسخگویی در سال گذشته نیز به 7 روز در سال جدید کاهش پیدا کرده است.
بهرامی عنوان کرد: 165 مورد به مساحت 2 هزار و 245 هکتار اراضی برای بهره بردارای کشاورزی و غیرکشاورزی استعلام شده است که 81 طرح برای طرحهای صنعتی تخصیص داده شده است، همچنین برای توسعه انرژی خورشیدی در استان 483 هکتار اراضی در دست تخصیص است، در حوزه جهش تولید مسکن 7 فقره درخواست به استان واصل شده و نهایتا 335 هکتار از اراضی ملی به طرح جهش تولید مسکن به بنیاد مسکن تخصیص پیدا کرده است.
ارسال به دوست