بهرهبرداری از طرح آبخیزداری شمال شهرستان محلات
طرح آبخیزداری شمال کوی مطهری شهرستان محلات با اعتبار یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومانی به منظور جلوگیری از وقوع سیلاب در مسکن مهر به بهرهبرداری رسید
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقل از ایسنا علیرضا سلیمی، نماینده مردم شهرستان های محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، هشتم شهریورماه در مراسم افتتاح این طرح گفت: این پروژه میتواند مانع ورود سیلاب به حوزه مسکن مهر محلات شود. مدیریت بحران استان به همراه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، این پروژه را در کوتاهترین زمان ممکن به بهره برداری رساندند. با این اقدام علاوه بر تقویت منابع آبهای زیرزمینی، از خسارت فراوان سیل مشابه سال گذشته پیشگیری خواهد شد.
رضا عظیمی، معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در این مراسم اظهار کرد: طرحهای آبخیزداری با اعتباری حدود ۳ میلیارد تومان از محل مدیریت بحران شهرستان محلات در منطقه محلات و نیمور برای مقابله با سیلاب انجام شده است. دپوی نخالههای ساختمانی در این منطقه باعث ایجاد خطر برای ساکنان شهر در سیلاب سال گذشته شده بود.
وی ادامه داد: با مطالعه موقعیت جغرافیایی، این نقطه به عنوان محل مناسبی برای ایجاد این بند خاکی تشخیص داده شد. این بند با ارتفاع ۱۰ متر و حجم آبگیری ۱۵۳ هزار متر مکعب با اعتبار حدود یک میلیارد و نهصد میلیون تومانی اجرا شده است. مابقی اعتبار ۳ میلیارد تومانی صرف ایجاد چالههای فلسی در بالادست نیمور به منظور ذخیرهسازی نزولات جوی و مرمت پخشکنندههای سیلاب و پاکسازی رسوبات آنها شده تا از حرکت روانآبها به باقرآباد و جاده محلات، جلوگیری به عمل بیاید.
وی افزود: احداث دو مورد بند خاکی در بالادست شهرستان محلات در برنامههای این اداره قرار دارد و در سال جاری به اتمام خواهد رسید تا در صورت وقوع سیلاب، خسارتی به این شهر وارد نشود. حدود ۱۱۸ هزار متر مکعب خاکبرداری در این محل صورت گرفته است و حجم خاکریز آن ۱۸ هزار و ۲۰۰ متر مکعب است. این طرح موجب کنترل رسوب و فرسایش، مدیریت روانآب و تغذیه منابع زیرزمینی در این قسمت خواهد شد.
صدرا کریمی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان محلات نیز در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این محل یکی از شاخههای اصلی سیل سال گذشته بوده است که به منظور جلوگیری از تکرار اتفاقات مشابه، پیشبینی و احداث شده است. این منطقه در گذشته محل دپوی خاک بوده که خود به عنوان عامل خطرناک در سیل به شمار میرفت. طول تاج این بند ۱۳۴ متر و حجم ریپراپ (موانع سنگی مقاوم به فرسایش) آن هزار و ۵۴۷ متر مکعب است.
وی ادامه داد: از دیگر طرحهای این اداره، احیای پوشش گیاهی در منطقه گلچشمه است که منافع آن به دامداران منطقه بازخواهد گشت.
به گزارش ایسنا، در پی بارندگیهای اواخر مردادماه سال ۱۴۰۱ و جاری شدن روانآبهای شدید از کوی مطهری و کوههای شمالی این محله، سیلاب به وجود آمده از این منطقه به سمت مسکن ساختمانهای مسکن مهر حرکت کرده و به تعدادی از این ساختمانها آسیب جدی وارد کرد.
گفتنی است این مسیل قدیمی از میان مسکن مهر عبور میکند و شهرداری با احداث کانال، سعی در تغییر مسیر مسیل از داخل مسکن مهر دارد.
ارسال به دوست