۱۲ هزار و ۶۰۰ نقطه از استان مرکزی عملیات آبخیزداری انجام شده است
مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد اراضی ملی استان مرکزی کاداستر دارد گفت: ۱۲ هزار و ۶۰۰ نقطه از استان مرکزی عملیات آبخیزداری انجام شده است
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقل از تسنیم عبدالحسین محمدی در گردهمایی ائمه جمعه و مدیران بخش کشاورزی در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات اظهار داشت: 74 درصد از اراضی استان مرکزی عرصههای ملی و انفال است که وظیفه منابع طبیعی و آبخیزداری حفظ و حراست از این اراضی است در این راستا سالانه اقدامات حفاظتی و اجرایی در حوزه منابع طبیعی انجام میشود و یکی از اقدامات در این زمینه سند کاداستر است که حدود 2 سال برای آن زمان صرف شده است.
وی افزود: در حال حاضر 100 درصد اراضی ملی استان کاداستر شده است و از طریق پنجره واحد مدیریت زمین با کمک ماهواره خیام تغییرات به صورت شبانه روزی به دستگاههای مسئول گزارش میشود،و از ابتدای شهریور ماه استعلام الکترونیک از طریق این سامانه در سراسر کشور انجام میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: تاکنون 120 پلاک اختلافی با اوقاف تفاهم شده و تنها چند پلاک باقی مانده است و میتوان گفت تقریبا 100 درصد مشکلات با اوقاف برطرف شده است و از اراضی ملی و موات استان مرکزی که 50 سال پیش اجرای قانون شده بود به طور کامل تعیین تکلیف شده است.
محمدی با اشاره به اجرای عملیات آبخیزداری در استان مرکزی عنوان کرد: 12 هزار و 600 نقطه از استان مرکزی عملیات آبخیزداری انجام شده است که این امر از سراریز شدن سیلاب به روستاها و شهرها جلوگیری میکند.
وی در خصوص اقدامات بیابانزدایی گفت: 481 هزار هکتار اراضی بیابانی در هفت شهرستان استان وجود دارد که در این مناطق پروژه های متعدد بیابانزدایی در سطح 40 هزار هکتار انجام شده است، برخی از اراضی بیابانی به صورت 100 درصد قرق شده اند و اجازه ورود دام در آنها داده نمیشود، چرا که خاک این مناطق به حدی حساس است که اگر دام وارد شود سبب میشود ریزگردها به سمت شهرها هدایت شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: 40 هزار هکتار جنگل در استان مرکزی وجود دارد که منابع طبیعی در دهه های 60، 70 و 80 ایجاد کرده و تاکنون 2 هزار و 500 هکتار اراضی جنگلی تحویل شهرداریها شده است.
محمدی بیان کرد: بنا بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در پانزدهم اسفندماه بر اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال هر ایرانی سه نهال ، سهم استان از این طرح 16 میلیون اصله سالانه 4 میلیون اصله نهال می باشد که تاکنون 4 میلیون و 200 هزار اصله نهال تولیدشده است و در حال حاضر ارتفاع برخی نهال ها به دو متر و برخی 2.80 سانت رسیده است و قرار شده که این نهالستان به صورت مجازی توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح شود و تمبر یادبود طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را با حضور وزیر به نام استان مرکزی ثبت شود.
وی اضافه کرد: در نهالستان اراک هم درختان مثمر و هم غیرمثمر کاشته میشود و دو تا سه سال است که نهال بادام و گردو تولید میشود و بابررسی های به عمل آمده بذر گونههای مرغوب خریداری تا در بحث تولید، نهال های مرغوب ، با کیفیت و نسبت به خشکی مقاوم باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به بحث قاچاق چوب، عنوان کرد: تاکنون در استان مرکزی 600 مورد قاچاق چوب کشف شده است که در ایستگاه منابع طبیعی تخلیه شده و مزایده آن به نفع دولت در حال برگزاری است.
ارسال به دوست