اجرای عملیات تولید چهار میلیون نهال در استان مرکزی /صنایع هنوز پای کار نیامده اند

تاریخ انتشار : 1402/01/21 - ساعت انتشار: ١٦:٠٥ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: تا پایان فروردین ماه عملیات تولید چهار میلیون نهال در استان انجام می شود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی عبدالحسین محمدی در خصوص اجرای طرح مردمی درختکاری دراستان مرکزی بیان کرد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور طی چهار سال  یک طرح  مردمی است که براساس آن سهم استان مرکزی کاشت شانزده میلیون درخت است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی در قالب این طرح باید سالانه چهار میلیون درخت تولید و در نقاط مختلف بکارد، افزود: به منظور تولید چهار میلیون نهال برای سال ۱۴۰۲ اقدامات اجرایی انجام شده و تا پایان فروردین ماه عملیات تولید این تعداد نهال قطعی و کار کاشت انجام می شود.

محمدی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح کمیته علمی فعال شده و نهال کاری براساس کار مطالعاتی انجام خواهد گرفت، اضافه کرد: قطعا نهال هایی کاشته می شود که نیاز آبی کمی داشته باشند و بتوان آنها را در همه نقاط استان کاشت. پس از اجرای عملیات تولید نهال، در اردیبهشت ماه، جانمایی عرصه برای کاشت این نهال ها در نقاط مختلف استان آغاز می شود تا درفصل پاییز و هفته منابع طبیعی عملیات کاشت نهال ها طبق برنامه ریزی انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای طرح موضوع کاشت شانزده  میلیون درخت در استان بر همکاری صنایع، تاکید بسیاری صورت گرفت، گفت: مسلما عملیات تولید و کاشت این تعداد نهال امر مهمی است، اما حفظ و نگهداری آنها اهمیت فراوانی دارد و برای وجین کردن، نیروی انسانی بسیاری نیاز است که باید هزینه های آن تامین شود، اما تا این لحظه هیچ یک از صنایع استان برای مشارکت در طرح اعلام آمادگی نکرده است.

محمدی تصریح کرد: هر بار که مسئله اجرای این طرح مطرح می شود، صنایع قول هایی می دهند، اما این وعده ها هنوز به مرحله اجرا نرسیده است، البته اداره کل منابع طبیعی استان عملیات تولید نهال را با قدرت آغاز کرده است، ولی برای ادامه کار نیازمند حمایت است.

وی در خصوص هزینه های اجرای این طرح در استان گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته برای تولید و نگهداری نهال ها، سالانه بالغ بر شش میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در واقع برای تولید و نگهداری شانزده میلیون نهال، خرید کود، ماسه، خاک و گلدان و وجین کردن و ... و اجرای کامل این طرح طی چهار سال بیست و چهار میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز میباشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تاکید کرد: تامین سالانه شش میلیارد تومان اعتبار، برای استان صنعتی مرکزی، عملا رقمی نبوده  اما هر بار شاهد بهانه های مختلف از سوی صنایع هستیم در حالی که باید در اجرای این طرح مهم حامی منابع طبیعی باشند که متاسفانه تا به امروز هیچ یک از صنایع استان اقدامی در راستای اجرای این طرح نکرده اند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج