طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نقطه عطفی در حکمرانی مدرن مشارکتی منابع طبیعی
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نقطه عطفی در حکمرانی مدرن مشارکتی منابع طبیعی می باشد
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی سرهنگ رضا اکبری روز چهارشنبه در حاشیه آیین معارفه فرمانده جدید یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ، افزود: شش استان کشور به سامانه پایش تصویری عرصههای منابع طبیعی مجهز شده و ۷۰ دوربین مجهز و به روز در راستای حفاظت و پایش عرصههای طبیعی در این استانها نصب شده و توسعه این سامانه در سایر استانها در دستور کار است.
وی بیان کرد: یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور پنج راهبرد از جمله مردمیسازی، هوشمندسازی و سامانه مدیریت پنجره زمین را در راستای حفاظت از عرصههای طبیعی کشور در دستور کار خود قرار دارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: ۲۵۰ هزار همیار طبیعت در راستای مردمیسازی حفاظت از عرصههای طبیعی کشور در قالب همیار طبیعت دانشآموزی، همیار طبیعت محافظ و همیار طبیعت مروج در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آموزش و ساماندهی شده است.
سرهنگ اکبری اظهار داشت: ساماندهی همیار طبیعت ظرفیت مناسبی در زمینه حفظ و حراست از عرصههای طبیعی کشور و فرهنگسازی و ترویج فرهنگ حراست از منابع طبیعی برای این سازمان ایجاد کرده است.
وی، هوشمندسازی حفاظت از عرصههای طبیعی را از دیگر راهبردهای یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای حفاظت از عرصههای طبیعی عنوان کرد و افزود: هماکنون ۱۹ استان کشور به سامانه بیسیم دیجیتال مجهز است که امنیت بالا برای ارسال پیام، از جمله مزایای این سامانه است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با یادآوری آغاز فعالیت سامانه مدیریت پنجره زمین در این سازمان، خاطرنشان کرد: در این سامانه پایش اراضی منابع طبیعی با بهرهگیری از ماهواره انجام میشود و در صورت بروز تخلفات و تجاوز به اراضی ملی به صورت سیستمی به این سازمان گزارش میشود.
۶۵ هزار هکتار از اراضی ملی کشور رفع تصرف شد
سرهنگ اکبری از پیشگیری و رفع تصرف ۶۵ هزار هکتار از اراضی ملی و طبیعی کشور در سال جاری خبرداد و گفت: این اراضی که بیشتر به صورت شخم و شیار، ایجاد ساختمان و کاشت نهالهای چند ساله تصرف شده بود، رفع تصرف و به دامان بیتالمال بازگردانده شد.
وی ادامه داد: کمبود نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی کشور از جمله مشکلات این یگان است و بر اساس استانداردهای بینالمللی، ۳۶ هزار نفر نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی کشور نیاز است که هماکنون تنها ۶ هزار نیرو وجود دارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور افزود: بر اساس استانداردهای بین المللی برای حفاظت از هر یکهزار هکتار عرصههای طبیعی، یک نفر نیرو نیاز است در صورتیکه هماکنون برای هر ۲۶ هزار هکتار اراضی ملی و طبیعی کشور، یک نیرو وجود دارد.
سرهنگ اکبری عنوان کرد: استان مرکزی از نظر وجود نیرو برای حفاظت از عرصههای طبیعی از میانگین کشوری پایینتر است و در این استان برای هر ۳۰ هزار هکتار از عرصههای طبیعی یک نیرو وجود دارد که این مهم باید تقویت شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: طرح کاداستر اراضی ملی از سال ۹۷ در استان آغاز شده است.
عبدالحسین محمدی افزود: مساحت استان مرکزی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار است که ۲ میلیون هکتار این اراضی، ملی است.
وی بیان کرد: سه هزار و ۵۰۰ سند برای این پلاکها اخذ شده و با اخذ سند ۲ پلاک در شهرستانهای تفرش و ساوه، سند تک برگی ۱۰۰ درصد اراضی ملی اخذ میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: ۴۰ هزار هکتار از اراضی این استان، جنگلی و ۴۹۰ هکتار آن بیابانی است که بیشترین اراضی بیابانی در شهرستانهای ساوه و زرندیه است.
محمدی با یادآوری طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال در کشور، عنوان کرد: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نهال در راستای اجرای این طرح در نهالستان این اداره کل در اراک کاشته شده و کاشت یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار دیگر در این نهالستان در دستور کار قرار دارد.
وی اظهار داشت: ۱۲ میلیون و ۶۰۰ نقطه عملیات آبخیزداری برای کنترل روانآبهای سطحی در استان مرکزی اجرا شد.
مدیرکل منابع و آبخیزداری استان مرکزی افزود: ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار هکتار طرح مرتعداری در استان اجرا شده و ۷۰۰ هزار هکتار نیز برای حفظ و نگهداری به مرتعداران واگذار شد.
ارسال به دوست