اولین نشست هم اندیشی با سازمانهای مردم نهاد در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی برگزار شد
نشست هم اندیشی اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با حضور سازمان های مردم نهاد استان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، معاون فنی، روسای ادارات جنگلداری و جنگلکاری ، آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی، روابط عمومی و برخی مسئولان این اداره کل برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: تولید ۱۶ میلیون اصله نهال در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور در این استان هدفگذاری شد.
عبدالحسین محمدی روز شنبه در نشست با سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور افزود: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده تولید و کاشت سالانه چهار میلیون درخت در مدت چهار سال در این استان هدفگذاری شده است.
وی مساحت نهالستان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در اراک را ۲۷ هکتار عنوان کرد و ادامه داد: سطح مفید این نهالستان ۲۴ هکتار بوده و سالانه یک میلیون اصله نهال سازگار با آب و هوای استان در این نهالستان تولید می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: نهالستان اراک در راستای افزایش بهره وری آب از مدت سه سال گذشته به سامانه آبیاری تحت فشار تجهیز شده و این نهالستان در زمینه سامانه آبیاری از جمله بهترین نهالستانهای سطح کشور به شمار می رود.
محمدی افزود: انواع گونههای جنگلی، فضای سبز و زراعت چوب(صنوبر) در نهالستان منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی در اراک تولید و در بین مردم توزیع می شود.
وی گفت: شهرستانهای اراک، شازند، ساوه و دلیجان از جمله شهرستانهای با آلودگی بالا در سطح استان مرکزی به شمار می روند که نیاز است صنایع استان در زمینه تولید نهال و کاهش آلودگی هوا، حمایتهای لازم را با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در راستای مسئولیت اجتماعی خود داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: صنایع و معادن این استان باید به میزان بهره برداریهایی که از منابع طبیعی و محیط زیست استان انجام می دهند اصلاحیههایی نیز در عرصههای طبیعی انجام دهند.
محمدی خاطرنشان کرد: با توجه به میزان آلودگی هوای شهرهای استان مرکزی نیاز است با کمک صنایع و دستگاههای مختلف زمینه تولید و کاشت ۱۰ میلیون نهال به صورت سالانه در این استان فراهم شود.
رئیس هیات مدیره شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: نشر آگاهی، مطالبه گری و انجام اموری که دولت و حاکمیت قادر به انجام آنها نیستند از جمله وظایف مهم سازمانهای مردم نهاد به شمار می رود.
سیاوش آقاخانی با یاد آوری کاشت ۱۶ میلیون اصله نهال در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور افزود: سه خلأ بزرگ در اجرای این طرح وجود دارد که نخستین آن نشر آگاهی است که باید با افزایش آگاهی عمومی در جامعه زمین حضور هرچه بیشتر مردم و دستگاههای اجرایی در این طرح فراهم شود.
وی ادامه داد: کاشت نهال تنها راه عبور کشور از وضعیت فعلی، چالش های محیط زیستی، مدیریت آلودگی صنایع و حمایت از گونههای جانوری و گیاهی در کشور و استان مرکزی به شمار می رود.
رئیس هیات مدیره شبکه محیط زیست و منابع طبیعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: مطالبه گری از دیگر وظایف سازمانهای مردم نهاد بوده و این سازمانها علاوه بر همکاری در اجرای طرح کاشت یک میلیارد نهال، می توانند مطالبه گری برای خرید خدمت و تولید نهال همکاری لازم را با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور داشته باشند.
آقاخانی افزود: همچنین سازمان های مردم نهاد می توانند زمینه مشارکت آگاهانه مردم در تولید و کاشت نهال را در کشور فراهم کنند.
ارسال به دوست