۶ و نیم برابر بیش از ظرفیت مجاز از مراتع کشور بهرهبرداری میشود
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۶ و نیم برابر بیش از ظرفیت مجاز توسط جامعه انسانی از مراتع کشور بهرهبرداری میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ، ترحم بهزاد روز سهشنبه در حاشیه دوره آموزشی پویایی و ممیزی مرتع در استان مرکزی افزود: ظرفیت مجاز برای بهرهبرداری از مراتع کشور ۱۶۰ هزار خانوار است که اکنون یک میلیون و ۵۲ هزار خانوار از مراتع کشور بهرهبرداری می کنند.
وی ادامه داد: ۸۰ میلیون واحد دامی اکنون در کشور وجود دارد که در طول مدت هفت ماه از مراتع کشور استفاده میکنند در صورتی که ۳۸ میلیون واحد دامی باید چهار ماه از مراتع قشلاقی و سه ماه از مراتع ییلاقی کشور بهرهمند شوند.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: اکنون بیش از ۲ و ۲ دهم برابر دام مازاد در عرصههای مرتعی کشور چرا میکنند که این مهم مشکلاتی را برای مراتع کشور به همراه داشته است.
بهزاد گفت: مشکلات اجتماعی و اقتصادی از جمله عواملی است که بروز این مشکلات در مراتع کشور را به همراه داشته که اجرای طرح تحول پوشش گیاهی در راستای رفع این مشکلات در دستور کار سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: در راستای اجرای این طرح سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از دیمزارهای کم بازده در مدت پنج سال برای جلوگیری از گرد و غبار و جلوگیری از حضور دام مضاعف در مراتع علوفهکاری میشود.
بهزاد با یادآوری وجود سه نوع مرتع شامل مراتع ممیزی نشده، ممیزی شده و احاله مدیریتی در کشور، افزود: حدود سه میلیون هکتار اراضی مرتعی ممیزی نشده در کشور وجود دارد که تاپایان سال جاری ممیزی این اراضی انجام میشود.
وی از تهیه و تنظیم طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع کشور در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خبرداد و گفت: این طرح با امضای وزیر جهاد کشاورزی برای طرح در هیات وزیران به ریاست جمهوری ارسال شده است که تصویب این طرح گام موثری در بخش مراتع کشور به همراه دارد.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم و خشکسالی از جمله مشکلات مراتع کشور است که نقش مهمی در کاهش علوفه و وزن لاشه دامها به همراه داشته و بر این اساس برای کمک به مراتع سه برنامه برای پیش از خشکسالی، حین خشکسالی و پس از خشکسالی باید داشته باشیم که بر این اساس طرحی تهیه و به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده است.
بهزاد معدن کاری و تغییر کاربری اراضی را از دیگر مشکلات اراضی ملی و طبیعی کشور عنوان کرد و گفت: معدن کاری تاثیر بسزایی در بخش مراتع دارد و اجرای این طرحها گرد و غبار، فرونشست زمین را به همراه داشته است.
ارسال به دوست