آغاز برنامه ارزیابی منابع جنگلی جهان 2025

تاریخ انتشار : 1401/09/20 - ساعت انتشار: ١١:٠٧ - گروه خبری : اخبار استان

ساغر داراب زند - برنامه ارزیابی منابع جنگلی جهان موسوم به FRA2025 توسط فائو آغاز شده است.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد- فائو از سال 1948 به تناوب در دوره های 5 الی 10 ساله اقدام به تدوین گزارش‌های "ارزیابی منابع جنگلی جهان" با هدف بررسی وضعیت موجود و روند های آتی جنگل در راستای نیل به مدیریت پایدار جنگل نموده که تاکنون 13 دوره ارزیابی انجام شده و آخرین آن نیز برنامه ارزیابی منابع جنگلی جهان فائو در سال 2025 می‌باشد. در همین ارتباط، گفتنی است وظیفه رابطین ملی و تیم‌های فنی پشتیبان، تهیه اطلاعات و داده‌های ملی جهت برنامه FRA 2025 و همچنین کمک به فائو و سازمان‌های بین‌المللی همکار در راستای ایجاد هماهنگی در فرآیند گزارش‌دهی و اجتناب از موازی‌کاری می‌باشد.

ارزیابی منابع جنگلی جهان در واقع  برنامه‌ای است که هر 5 سال یک بار از طریق اخذ بهنگام داده‌های منابع جنگلی از کشورهای عضو توسط کمیته جنگلداری فائو انجام گرفته و نتایج و ماحصل آن در کتابی تحت عنوانForest Resources Assessment(FRA) منتشر و در اختیار کشورهای عضو قرار می‌گیرد. در برنامه اخیر نیز بخش اصلی کار در فاصله سال های 2023 و 2024 میلادی انجام خواهد پذیرفت. ضمنا برگزاری کارگاه‌های منطقه‌ای در سال 2023 در حال برنامه‌ریزی و در دست اقدام بوده که در زمان مناسب به اطلاع رابطین ملی خواهد رسید.
     در همین راستا، متعاقب ارسال مکاتبه‌ای رسمی از سوی دپارتمان جنگلداری فائو مبنی بر اعلام آغاز اقدامات اولیه برای دوره جدید برنامه مزبور از اوایل سال 2023 میلادی و درخواست از کشورهای عضو جهت معرفی رابط ملی و همچنین رابط علی‌البدل جهت همکاری در برنامه ارزیابی منابع جنگلی جهان فائو 2025، دفتر روابط عمومی و امور بین الملل سازمان متبوع، ضمن هماهنگی با معاون محترم امور جنگل، پیگیری های لازم را به منظور تسریع در فرآیند انتخاب و معرفی رابطین به عمل آورد که پس از تائید نهائی توسط ریاست محترم سازمان، طی صدور احکام جداگانه‌ای، دکتر کامران پورمقدم- رییس مرکز جنگل های خارج از شمال به عنوان رابط ملی و مهندس مهراج خائیز-مدیرکل دفتر مهندسی و مطالعات به عنوان رابط علی‌البدل این برنامه معرفی و مراتب با ارسال نامه ای رسمی به دپارتمان جنگلداری فائو اعلام گردید.
شایان ذکر است در دوره قبلی ارزیابی منابع جنگلی جهان (FRA2020) هم مهندس رضا بیانی مدیرکل وقت دفتر مهندسی و مطالعات به عنوان رابط اصلی و دکتر پورمقدم رییس وقت شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری به عنوان رابط علی‌البدل مسئولیت انجام و هماهنگی برنامه یادشده را بر عهده داشتند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج