اختصاص سالانه هزار میلیارد ریال برای طرحهای آبخیزداری
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت:سالانه هزار میلیارد ریال برای سه سال آبخیزداری از محل اعتبارات سفر هیئت دولت به استان مرکزی اختصاص یافت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقل از خبر گزاری صدا و سیمای مرکز اراک، رضا عظیمی افزود:سالانه هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر هیئت دولت به استان مرکزی برای سه سال اجرای طرحهای آبخیزداری در استان مرکزی اختصاص یافت.
به گفته معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بر اساس پیش بینیهای انجام شده این اعتبارات تا سه سال آینده به استان تخصیص مییابد و اکنون نیز یک هزار میلیارد ریال از این اعتبار به استان مرکزی ابلاغ شده است.
عظیمی خاط نشان کرد: پیش بینی میشود با تخصیص این منابع مالی عملیات آبخیزداری از جمله گابیون بندی، عملیات پخش سیلاب و بند خاکی در ۱۷۰ هزار هکتار از حوزههای آبخیز استان مرکزی در شهرستانهای استان اجرایی شود.
او اضافه کرد: ۱۹۱ میلیارد ریال منابع مالی نیز از محل اعتبارات محرومیت زدایی برای اجرای طرحهای آبخیزداری در مناطق محروم استان مصوب شده است و با تخصیص این اعتبارات عملیات آبخیزداری در حوزههای آبخیز شهرستانهای تفرش، فراهان، خمین، شازند، زرندیه، ساوه، دلیجان و اراک اجرایی میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: با تخصیص این منابع مالی عملیات آبخیزداری از جمله گابیون بندی، اجرای بند خاکی، مرمت، عملیات مکانیکی و پخش سیلاب در ۱۷ حوزه آبخیز و سطح ۱۰ هزار و ۶۱۲ هکتار از اراضی استان مرکزی اجرا میشود.
عظیمی با اشاره به این که طرحهای آبخیزداری در ۱۲ هزار و ۷۰۰ نقطه حوزه آبخیز استان باید اجرا شود، عنوان کرد: کنترل سیلاب، مدیریت روانآبهای سطحی، تغذیه مصنوعی مناطق و دشتهای بحرانی، تقویت آب منابع زیر زمینی، قنوات و چاهها از جمله مهمترین اهداف اجرای طرحهای آبخیزداری در استان است.
وی ابراز داشت: متوسط فرسایش خاک در استان مرکزی سالانه ۱۲ تن در هکتار است که با اجرای طرحهای آبخیزداری سالانه به صورت متوسط یک تن در هکتار از فرسایش خاک جلوگیری میشود اما اجرای طرحهای آبخیزداری برای کنترل فرسایش خاک و کنترل روانآبهای سطحی در استان مرکزی با اولویت شهرستانهای دلیجان، محلات، ساوه، زرندیه، کمیجان، خمین، فراهان و آشتیان انجام میشود.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با یادآوری بارشهای اخیر و وقوع سیلاب در برخی از نقاط استان گفت: سیلاب در مناطقی که عملیات آبخیزداری در آنها انجام شده هیچگونه خسارتی به همراه نداشته و عمده تخریبها مربوط به مناطقی بود که عملیات آبخیزداری در آنها انجام نشده و یا کاربری و ساخت و سازهای غیر مجاز در آن مناطق انجام شده بوده است.
عظیمی این را هم گفت که اجرای عملیات بیولوژیکی و جنگل کاری در حدود ۲ هزار هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی انجام شده است.
ارسال به دوست