کشت آزمایشی گونه اسپرس دیم در اراک انجام شد
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک گفت: طرح کشت آزمایشی اسپرس دیم در راستای افزایش تنوع گونههای مرتعی و افزایش بازدهی گیاهان علوفهای در مراتع این شهرستان انجام شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک گفت: طرح کشت آزمایشی اسپرس دیم در راستای افزایش تنوع گونههای مرتعی و افزایش بازدهی گیاهان علوفهای در مراتع این شهرستان انجام شد.
«محمد رضایی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح کشت آزمایشی گونه اسپرس دیم با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در قسمتی از مراتع ییلاقی شهرستان اراک اجرا شد.
وی ادامه داد: اسپرس با نام علمی (Onobrychis sativa)، متعلق به خانواده بقولات بوده و برای قرنها در اروپا و آسیا به عنوان علوفه مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک خاطرنشان کرد: این گونه گیاهی دارای ارزش غذایی و پروتئینی بالا برای دام بوده و از مقاومت بالاتری نسبت به یونجه در برابر خشکی و کم آبی برخوردار است.
رضایی گفت: هدف از این طرح بررسی و مقایسه سه گونه گیاهی اسپرس، گندم و یونجه دیم بوده و در صورت موفقیت کشت این گونه در طرحهای بیولوژیک بخش مرتع شهرستان استفاده می شود.
وی ادامه داد: اکنون گونههای گیاهی از جمله یونجه و النگاتوم در مراتع استان مرکزی کشت می شود و کشت آزمایشی گونه اسپرس با هدف افزایش تنوع در کشت گونههای گیاهی در مراتع استان و شهرستان انجام می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اراک خاطرنشان کرد: بهترین اراضی برای کشت اسپرس زمین های لومی (زمینی که مواد غذایی کافی در خاک برای تغذیه گیاهان وجود داشته باشد) به نسبت خشک و عمیق بوده و زمینهای سنگین و مرطوب برای کشت این گیاه مناسب نیست.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.
ارسال به دوست