مدیرکل امور مراتع کشور در هرمزگان:
واگذاری مراتع در قالب طرح های مرتعداری تلفیقی در دستور کار منابع طبیعی کشور است
مهندس بهزاد مدیرکل امور مراتع کشور با حضور درجمع بهره برداران و مرتعداران، کوشااحمدی شهرستان حاجی آباد استان هرمزگان گفت: طرح های تلفیقی مرتعداری به صورت پایلوت جهت بهره برداران و مرتعداران در قالب کشت و توسعه گیاهان دارویی انجام می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان؛ ترحم بهزاد مدیرکل امورمراتع کشور تاکید کرد: هدف ازاین بازدید ظرفیت شناسی و کمک به تهیه و اجرای طرح های مرتعداری تلفیقی در سطح استان با مشارکت صندوق توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری استان هرمزگان در قالب شرکت تعاونی فراگیر سخت کوشان آبخیزداری کوشاه و شرکت تعاونی گل میخک می باشد.
کارگاه آموزشی دوروزه و بازدید از طرح های مرتعداری تلفیقی درمنطقه کوشااحمدی تیاب که بهره برداران نظرات خود را ارایه کرده و برنامه هایی در راستای تغییر نگرش مرتعداران به ظرفیت های مرتع و شناسایی ظرفیت های جدید برگزار شد.
مهندس بهزاد گفت: طی این بازدید یکروزه نشستی با شرکت تعاونی های فراگیر سخت کوشان آبخیزداری کوشاه و شرکت تعاونی گل میخک و تشکل های مردمی تیاب داشتیم که نقطه نظرات مردمی را جمع بندی کرده و طی این دوره تغییر وتحولاتی در اجرای طرح های مرتعداری درراستای تغییر پوشش گیاهی و تغییراتی که در اجرای طرح ها انجام شده به صورت پایلوت در این منطقه انجام شده است.
مدیرکل امورمراتع کشوردر خصوص اجرای طرح های پایلوت در منطقه تیاب گفت: دو مورد ازاین طرح های پایلوت، شامل کلنگ زنی استخر چند منظوره جهت آبیاری وطرح پرورش ماهی که شامل 150هکتار طرح زراعت چوب و 18 هکتارطرح کشت گیاهان دارویی درراستای تولید و زراعت چوب، پرورش ماکیان، طرح زنبورداری ، علوفه کاری و توسعه گیاهان دارویی پرواربندی و کشت گیاهان دارویی و آرایشی می باشد .
بهزاد در پایان ضمن تشکر از استقبال مرتعداران و بهره برداران منطقه از اجرای طرح های پایلوت در مراتع خواستار اجرای طرح های تلفیقی مرتعداری با هدف کاهش بار اضافی از مراتع و جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت پوشش گیاهی و درآمدزایی وبهبود معیشت جوامع محلی شد.
وی با بیان اینکه طرحهای مرتعداری که از زمان قبل تهیه شده نیازمند بازنگری و اصلاح است و برای عرصههای مرتعی فاقد طرح باید طرح مرتعداری تهیه شود، گفت: در تهیه طرحهای مرتعداری از ظرفیت و توانمندیهای مهندسین مرتع که در نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی حضور دارند استفاده میشود.
وی وجود بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی توسعه کشور را در منابع طبیعی یک ظرفیت دانست و یادآور شد: کلیه فعالیتها و اقدامات انجمن مرتعداری و تعاونیهای منابع طبیعی میتواند در قالب این ماده قانونی پیگیری و دنبال شود.
همچنین بهزاد اتحادیه تعاونیهای منابع طبیعی و انجمن صنفی مرتعداران را بازوان قوی منابع طبیعی و متولیان طرحهای مرتعداری برشمرد و خاطرنشان کرد: این طرحها پس از تصویب میتوانند از سوی اتحادیه و انجمن در کمیته فنی ادارات کل منابعطبیعی استانها دفاع شود.
مدیر کل دفتر امور مراتع درادامه وسعت منابع طبیعی کشور را گسترده و وسیع خواند و از اتحادیههای منابع طبیعی و انجمن مرتعداری خواست با مشارکت و حضور به موقع در عرصه، منابعطبیعی را در فصل حریق و مدیریت و کنترل چرا یاری کنند.
گفتنی است در پایان این بازدید یکروزه کشت نهال رزماری و کنار در مراتع منطقه با حضور مدیرکل مراتع کشور و مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان و جوامع محلی انجام و از محل کشت و زراعت چوب و سازه های آبخیزداری و نهالستان پیوندی نارنگی بازدید شد.
ارسال به دوست